BLOGGER KAPANIYOR MU?



Son günlerde internette bir web sitesi tarafından ortaya atılan "Blogger kapanıyor" şeklinde spekülasyonlar dolaşıyor.

Bende blogger alt yapısı kullanarak açtığım bloğumun akibeti ne olacak şeklinde bir kaygıya kapılınca kendimce araştırdım, buradan tüm blogger kullanıcılarına edindiğim bilgileri yorumlayacağım.

Öncelikle blog sayfalarını blogspot.com uzantılı kullanan ya da benim gibi özel alan adı ile (istanbulefendisi.com gibi) kullanan blogseverlerin içini rahatlatarak başlayayım. içiniz rahat olsun blogger kapanıyor şeklindeki haberler asılsız..

Bilindiği gibi blog yazmak isteyenlerin iki temel alternatifi var.. Blogger ya da Wordpress tabanlı site açmak..

yine bildiğiniz gibi kolay olması ve fazla teknik bilgi gerektirmemesi blogger sayfalarının tercih edilmesinde ağırlıklı etken olurken,
Wordpress tabanlı sitelerde siteye widgetler  dışında eklentiler, ek uygulamalar, zengin tema alternatifleri vb. olması,  daha dolu içerik sunmak isteyen kullanıcıları cezbediyor..

Şimdi araştırmalarımdan anladıklarımı aktarayım siz okuyucularıma..

Efenim blogger kapanmıyor,  ilk önce sağduyu ile düşünelim : Google gibi bir dünya devi milyonlarca kullanıcısını kaybetmek ister mi?? >>>> istemez tabiiki.

Google , kullanıcılarına wordpress gibi daha zengin iseçeneklere olanak verebilmek için Blogger üzerinde bir takım geliştirmeler yapacak. yani anlayacağınız blogger sitenize wordpress'teki gibi eklentiler , harici uygulamalar ekleyebilmeniz imkan dahilinde olabilecek .. (bu benim çıkardığım mana. böyle olacak diyemiyorum..)

Html/Javascript ekleme widgetleri (hani şu sağ ve sol sütünlara kod eklediğimiz) widgetleri kademeli olarak geliştirecek..  bu süreç zarfında kısmen kullanılamıyor olabilir.. ama zamanla iyileştirilmiş biçimiyle kullanılabilecek...

RAHAT OLUN BLOGGER ARKADAŞLAR.
istanbul efendisi
BLOGGER KAPANIYOR MU? BLOGGER KAPANIYOR MU? Reviewed by Ephendy on 5/19/2018 Rating: 5

Birileri 17 yorum ve bir o kadarda bıdı bıdı yapmış!

  1. Blogger bir servisten öte bir alt yapı dolayısıyla kapanması düşük bir ihtimal lakin kimseye sonuna dek güvenmeyecek ve önlemini alacaksın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle... iş bize düşüyor..

      Sil
  2. Merhabalar Ephendy.
    Yaptığınız araştırmalar sonucu, Blogger'in kapanıp kapanmayacağı konusunda edindiğiniz bilgileri bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Blogger belki kapanmayacak ama, Blogger'den bizleri G+'a geçiş yapmaya zorlar gibi bir davranış seziyorum. Eklentilerimizden "İzleyiciler" eklentisini bozdular ve yeni hali hiç kullanışlı değil. Oysa eski hali ile biz Bloggerlere çok güzel bir hizmet veriyordu.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  3. Ben de okumuşutum böyle bir yazıyı. Umarım zenginleştirilmiş bir şekilde hizmet vermeye devam ederler ancak Recep söylediği gibi bir şey olursa sanırım başımın çaresine bakmam gerekecek. Teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
  4. Farketmeden eksik yazmişım.. Recep Altun beyin söylediği gibi olacaktı.. 🙂

    YanıtlaSil
  5. Blogger alt yapısı gerçekten sağlam ve google bağlı google kapanırsa ancak öyle blogger kapanır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizde rastlamışsınızdır Sezer bey. yaklaşık 20-25 gün önce bir söylenti dolaşmıştı.. ve blogger kullanıcıları haliyle rahatsız olmuşlardı.. google gibi bir devin bünyesindeki ne youtube ne blogger batması düşünülemez tabii ki :)

      Sil
    2. Uzun zaman önceside bu şekilde söylentiler çıktı fakat keşke bu kapanma warez bloglar için olsa. ne güzel olur en azından gereksiz bloglar :D internet çöplüğü oluşturmaz

      Sil
    3. bir heves ile başlayanlar bir müddet sonra sıkılıp bloglarını boşluyorlar.. buda terkedilmiş blog kirliliğine sebeb oluyor..
      hala 2001 de açılmış olup 3-4 yazı girilip bırakılmış bloglar var, net ortamında..

      Sil
  6. Merhabalar,
    Bence aktif kullanılmayan bloglar otomatik olarak silinmeli, böylece bloğuna uğramayanlar da bir nebze olsun bloğunu hareketlendirmek için çabalar ve blog alemi yeniden canlanabilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Google bir an evvel bu işe el atmalı, etraf atıl bloglardan geçilmiyor..
      son yazısını 2007 de yazan bloglar bile hala yayında. google şart getirmeli sahibinin 1 yıldan fazla girmediği blogları otomatik olarak silmeli..

      Sil
  7. Kapanmasın, daha yeni girdim bu aleme

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rahat olun hepsi "tevatür".. biz yaşlılar böyle konuşmayı severiz :)

      Sil
  8. Kapanması imkansız sebebi googla bu kadar veriyi başka yerlerden toplayamaz. Düşünsenize milyonlarca belki bir günde milyarlarca ziyaretçinin verilerini topluyor. Bunun yanında mail adresi, ip adresleri vb. bilgileri cabası. Zarar etse dahi kapatmaz benim düşüncem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir kaç ay evvel bir internet sitesi böyle bir spekülasyon paylaşmıştı.. ancak sonradan asılsız çıktı..
      her uygulaması google için birer katma değer, insan psikopat değilse kendi damarlarını kesmez.. aynı şey google içinde geçerli.. o yüzden bloggeri kapatmaz..

      ancak;
      şu son günlerde de google plus uygulamasının kapanacağı söyleniyor.. sanırım bu doğru.. google resmi açıklama ile duyurmuş..

      Sil
  9. Blogger ile başladım aslında blog yazmaya ama sadece 10 gün sürdü maceram ve wordspress e geçiş yaptım
    Ama blog hayatına başlamam blogger ile oldu kapanacağını sanmıyorum yine de Google bu belli mi olur ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir dönem bir kaç web sitesi tarafından böyle bir iddia atılmıştı ortaya.. asılsız olduğu ortaya çıktı.

      Sil

1. Lütfen sadece yazı hakkında yorum yazınız.
2. Küfür / Argo / Hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
3. İçeriğinde e mail adresi ve URL bağlantısı barındıran yorumlar yayınlanmayacaktır.
4. O sebeple yorumlarda site adresi paylaşmamanız rica olunur.
5. Diğer sorularınız için yorum kısmı'na yazmak yerine iletişim sayfasını kullanabilirsiniz.

istanbul efendisi
Blogger tarafından desteklenmektedir.
çizgi roket
youtube kanal abonelik ikonu